
- Różne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Oryginalne produkty certyfikowanych dostawców
- Różnorodne formy dostawy
- Kontakt z Biurem Obsługi Klienta przez 24h: biuro@zdrowaszafa.pl
Racuchy Bezglutenowe Prze! Racuchy Pięć Przemian 178g

Opis
Racuchy bezglutenowe
Pyszne, racuchy bezglutenowe, puszyste i złociste są idealnym rozwiązaniem na zastąpienie klasycznych pszennych racuchów dla Ciebie i Twojej rodziny. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, nie potrzebujesz wielu składników, a masz gwarancję zdrowego, pysznego i sycącego posiłku.
Jak przygotować racuchy bezglutenowe?
Zawartość opakowania należy wsypać do miski, dodać jajko oraz 400ml kefiru i dobrze wymieszać. Można zrezygnować z jajka - racuchy też wychodzą bardzo smaczne, a kefir zastąpić mlekiem roślinnym, ale w tej sytuacji należy je smażyć od razu po wymieszaniu ciasta. Można dla urozmaicenia smaku dodać ulubione owoce, np. jabłka lub banany. Ponieważ są one słodzone cukrem brzozowym (ksylitolem) nie ma potrzeby ich dosładzania. Racuchy bezglutenowe wychodzą najlepsze, kiedy są smażone na maśle klarowanym, lub oleju kokosowym. Smażymy jak klasyczne racuchy, na wolnym ogniu.
Prze racuchy
Mieszanka na racuchy bezglutenowe od firmy Pięć Przemian Prze racuchy to gwarancja naturalnych i zdrowych składników oraz pewność, że przygotowany przez Ciebie posiłek zawsze wyjdzie tak samo pyszny. Bez względu na to, czy do mieszanki dodasz jabłka, banany, inne owoce, czy przygotujesz racuchy bezglutenowe w wersji saute i podasz je np. z kremem warszawskim lub masłem orzechowym, przygotowany przez Ciebie posiłek zawsze będzie zdrowy, sycący i bardzo smaczny!
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 1444 kJ/345 kcal
Tłuszcz - 5,97 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,93 g
Węglowodany - 64,9 g
w tym cukry - 0,95 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe - 12,89 g
Błonnik - 7,28 g
Białko - 8,78 g
Sól - 0,57 g
Masa netto: 178 g