
- Różne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Oryginalne produkty certyfikowanych dostawców
- Różnorodne formy dostawy
- Kontakt z Biurem Obsługi Klienta przez 24h: biuro@zdrowaszafa.pl
Mieszanka do wypieku batonów bezglutenowych z porzeczką Upiecze Ci się Pięć Przemian 460g

Opis
Mieszanka do wypieku batonów bezglutenowych
Mieszanka do wypieku batonów bezglutenowych z porzeczką to kompozycja samych naturalnych składników, która pozwoli Ci na upieczenie w kilka chwil pysznych, zdrowych i bezglutenowych batoników dla Ciebie całej rodziny. Mieszanka do wypieku batonów bezglutenowych wystarcza na upieczenie aż 20 pożywnych batoników i wystarczy do niej dodać tylko jeden składnik: banany. Ponieważ mieszanka ta nie zawiera drożdży, kukurydzy ani żadnych dodatków chemicznych, w związku z tym mogą go spożywać osoby z nawet najbardziej wrażliwym układem pokarmowym bez obaw o zgagę, nieprzyjemne uczucie pełności, czy inne dolegliwości. Dzięki prostocie składników jakie tworzą batoniki oraz prostocie ich przygotowania, nie ma mowy, że Twój wypiek się nie uda - udaje się zawsze!
Masa netto: 460g
Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, wiórki kokosowe, daktyle suszone, siemię lniane złote, słonecznik łuskany, ksylitol (substancja słodząca), czarna porzeczka liofilizowana 2,5%, kurkuma, sól himalajska, kardamon.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Wysmaruj blachę olejem kokosowym, lub rozłóż na niej papier do pieczenia
3. Przesyp mieszankę do miski.
4. Trzy średniej wielkości dojrzałe banany (300 g) rozgnieć widelcem w osobnej misce a następnie dodaj je do mieszanki.
5. Starannie wyrób ciasto, a następnie przenieś je na blachę, rozprowadź na grubość ok. 1 cm i włóż do piekarnika. Piecz przez 30 min.
6. Po upieczeniu pokrój na 20 równych części i odstaw do ostygnięcia.