Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Szyfrowane dane i transakcje
  • Oryginalne produkty certyfikowanych dostawców
  • Różnorodne formy dostawy
  • Kontakt z Biurem Obsługi Klienta przez 24h: biuro@zdrowaszafa.pl

Chleb bezglutenowy z pestkami dyni Upiecze Ci się Pięć Przemian 500g

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,99 zł 11.99
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Chleb bezglutenowy z pestkami dyni Upiecze Ci się Pięć Przemian

Chleb bezglutenowy z pestkami dyni Upiecze Ci się Pięć Przemian to idealna kompozycja w 100% zdrowych i naturalnych składników, która pozwala na przygotowanie w kilka minut ciasta na zdrowy i bardzo smaczny chleb bezglutenowy dla całej rodziny. Jedno opakowanie wystarcza na upieczenie naprawdę pożywnego bochenka. Chleb bezglutenowy z pestkami dyni Upiecze Ci się Pięć Przemian nie zawiera drożdży, kukurydzy ani żadnych dodatków chemicznych, jest polecany do spożycia dla osób z wrażliwym układem pokarmowym, ponieważ można go jeść bez obaw o zgagę, nieprzyjemne uczucie pełności, czy inne dolegliwości. Chleb ten jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy dodać pół litra wody gazowanej, wymieszać wszystko mikserem i włożyć do piekarnika. Dzięki takiej prostocie zarówno składników jak i przygotowania nie musimy się martwić, czy chlebek się uda, czy nie. Z pewnością: Upiecze Ci się!

Chleb bezglutenowy Pięć Przemian z pestkami dyni skład

Skład: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do 190C.
  2. Keksówkę lub brytfankę posmaruj masłem klarowanym lub olejem kokosowym. Można ją następnie posypać płatkami teff lub mielonym siemieniem lnianym. Inną opcją może być również wyłożenie keksówki papierem do pieczenia
  3. Chleb bezglutenowy z pestkami dyni Upiecze Ci się Pięć Przemian wsyp do miski. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody mineralnej.
  4. Wymieszane ciast przełóż do keksówki lub brytfanki i włóż do nagrzanego piekarnika na 1,5h (bez funkcji termoobiegu) lub na 1h (z funkcją termoobiegu)
  5. Po wyjęciu z piekarnika wyjmij chleb z brytfanki i owiń czystą ściereczką. Odstaw do ostygnięcia.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl