
- Różne formy płatności
- Szyfrowane dane i transakcje
- Oryginalne produkty certyfikowanych dostawców
- Różnorodne formy dostawy
- Kontakt z Biurem Obsługi Klienta przez 24h: biuro@zdrowaszafa.pl
Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian 500g

Opis
Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian
Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian to pyszna i zarazem prosta w składzie mieszanka oparta w 100% na naturalnych składnikach, dzięki której w kilka chwil upieczesz zdrowy chleb bezglutenowy dla całej rodziny. Jeżeli zawiniesz go w papier do pieczenia po wyjęciu z piekarnika, masz gwarancję, że zachowa on świeżość przez nawet 3 dni! Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian to opakowanie 500g mieszanki, która wystarcza na upieczenie dużego, naprawdę pożywnego bochenka. Chleb ten nie zawiera w swoim składzie drożdży, kukurydzy oraz żadnych dodatków chemicznych, w związku z tym mogą go spożywać osoby z nawet najbardziej wrażliwym układem pokarmowym bez obaw o jakiekolwiek dolegliwości, takie jak zgaga, czy nieprzyjemne uczucie pełności. Wystarczy do mieszanki dodać pół litra wody gazowanej, dokładnie wymieszać i wsadzić do piekarnika. Z pewnością: Upiecze Ci się!
Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian składniki
Skład: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1.2%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian przygotowanie
- Nagrzej piekarnik do 190C.
- Keksówkę lub brytfankę posmaruj masłem klarowanym lub olejem kokosowym. Można ją następnie posypać płatkami teff lub mielonym siemieniem lnianym. Inną opcją jest wyłożenie keksówki papierem do pieczenia.
- Chleb bezglutenowy z czarnuszką Upiecze Ci się Pięć Przemian wsyp do miski. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody mineralnej.
- Wymieszane ciast przełóż do keksówki lub brytfanki i włóż do nagrzanego piekarnika na 1,5h.
- Po wyjęciu z piekarnika wyjmij chleb z brytfanki i owiń czystą ściereczką. Odstaw do ostygnięcia.