Ciastka o smaku kokosowym z płatkami z teffu 0

Składniki:

- 1/3 szklanki płatków teff

- 1/3 szklanki słonecznika

- 1/3 szklanki wiórków kokosowych

- 1/3 szklanki mąki ryżowej

- 1/3 szklanki mleka roślinnego

- 3 łyżki oleju kokosowego

- 1/3 szklanki ksylitolu

- pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Płatki z teffu, słonecznik i wiórki kokosowe wsypujemy do naczynia i blendujemy. Można też zmielić je w młynku do kawy.

Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto.

Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, tak żeby się nie stykały, bo jeszcze urosną.

Pieczemy ok 15 minut w temperaturze ok 200 stopni.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl